Rybárčenie a gurmánstvo patria k sebe

26.10.2020 13:25

Rybárčenie a gurmánstvo patria k sebe

Mnohí rybári sú aj skvelí kuchári a svoje úlovky vedia majstrovsky tepelne spracovať. Kuchárske knihy sa hemžia receptami na chutné pokrmy z rybieho mäsa, ktoré každému gurmánovi sprostredkuje výnimočné gastronomické zážitky.  

Aj vy patríte medzi milovníkov rybolovu a popritom ryby aj radi varíte? Tak potom určite máte k dispozícii všetky tradičné rybárske potreby, akými sú rybárske udice, navijaky, háčiky a sieťky, do ktorých rybky pochytáte a len čo sa z rybačky vrátite domov, už sa tešíte na to, ako svoje úlovky tepelne spracujete.   

Ryby na mnoho spôsobov

Ryby obsahujú množstvo živín, ktoré väčšina ľudí neprijíma v bežnej strave v dostatočnom množstve. Sú zdrojom vitamínu D a tiež chránia zrak. Konzumácia rybieho mäsa môže pomôcť znížiť riziko vzniku srdcových či autoimunitných ochorení a tiež zlepšiť kvalitu spánku. Ryby je možné pripravovať na mnoho spôsobov a servírovať ich buď na veľké podnosy, alebo na malé tanierové súpravy. Dobrý kuchár dokáže viac, ako len vypražiť kapra a zubáča či upiecť šťuku a pstruha. Dobrý rybár a kuchár v jednej osobe pozná množstvo tipov a trikov ako spracovať úhora, ostrieža, sumca, hlavátku a iné chutné sladkovodné ryby. Rybie mäso, ktoré obsahuje minerálne látky, vitamíny, bielkoviny a kvalitné nenasýtené mastné kyseliny je možné okrem vyprážania a pečenia tiež dusiť. Napríklad na víne či na smotane, no tiež plniť rôznymi plnkami. Ak sa kuchár rozhodne ryby grilovať, nezabudne ani na ďalšie dôležité ingrediencie – na ľanový olej, voňavé koreniny a čerstvé bylinky. Tie dodajú grilovanému mäsku tú správnu lahodnú chuť i arómu. Pokrmy z rýb sa výborne kombinujú aj s čerstvou a s varenou zeleninou, čo ich výživovú hodnotu ešte väčšmi zvyšuje. Jemná rybacina obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok a možno ju servírovať s rôznymi prílohami.    

Rybacia delikatesa

Každý milovník rýb vie, že z rybacieho mäsa je možné uvariť rôzne fantastické polievky. Medzi rybacími polievkami však oddávna kraľuje halászlé, ktoré pochádzajú z typicky maďarskej kuchyne. Maďarské halászlé je možné pripraviť tiež na viacero spôsobov, podľa rôznych regionálnych receptov. Základné tajomstvo prípravy tejto delikatesy je však vždy rovnaké - vývar z rybích kostí sa varí s množstvom drobných riečnych rýb rozdielnej chuti a s jednou ušľachtilejšou rybou, akou je napríklad kapor, sumec, ostriež, alebo zubáč. Vo všetkých receptoch z rôznych regiónov nikdy nechýba cibuľa, mletá červená paprika, čierne korenie, nové korenie a soľ. Ostatné ingrediencie sa už podľa regiónov rôznia. Niekde sa do polievky pridáva aj zemiak, mrkva, petržlen, zeler, paradajka, paprika, cesnak a rôzne iné koreniny či vňate. Tieto prísady je dobré voliť podľa vlastnej chuti a podľa vlastnej kuchárskej fantázie. Typické halászlé sa však vždy podáva s čerstvým chlebom.        


Fotogaléria




Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

 /1 >> nasledujúci




S ľuďmi v regióne sme každý deň →

Prinášame len pravdivé informácie - dá sa to ľahko overiť. Hľadáme riešenia problémov - diskusie a reportáže. U nás sa o Bratislave dozviete viac - analyzujeme udalosti.

... a naše publikum je vašim zákazníkom →  

Reklama v regionálnej TV neprekáža - je považovaná za súčasť programu. Dosah na 600 000 obyvateľov, z toho 11,5 % sleduje denne.


Image in photogallery
Bez publika? Ale nie bez kultúry! Pravý Bratislavčan bez kultúry nebude.  (5386)
12.11.2020 21:52
Bratislavské pódiá sú zatvorené a preto udalosti z koncertov a iných kultúrnych podujatí prinášame priamo do vašej obývačky - naživo na TV Bratislava! Zrušené akcie, zatvorené priestory, nezamestnaní a neistí umelci. Kultúrne podujatia sa pred živým publikom nerobia. TV Bratislava ...


Image in photogallery
Budeme turistami vo vlastnom meste (221)
19.10.2020 10:17
Sprievodcami po meste budú tento raz starostovia, ktorí predsa len poznajú „svoje“ mestské časti najlepšie. Úvodné rozhovory sme natáčali na Tyršovom nábreží, na lodi aj v River´s Clube. „Scenérie rozhovorov majú typickú bratislavskú atmosféru, dýcha z nich história, sila ...




BOJ PROTI DEZINFORMÁCIÁM =  KOMUNIKÁCIA  CEZ SPOĽAHLIVÉ MÉDIÁ
TV Bratislava je držiteľ licencie pre televízne vysielanie TD 142/2014.
_________________________________________________________________________

BOJ PROTI DEZINFORMÁCIÁM =  KOMUNIKÁCIA  CEZ SPOĽAHLIVÉ MÉDIÁ
TV Bratislava je držiteľ licencie pre televízne vysielanie TD 142/2014.
_________________________________________________________________________



© Copyright 2011 Televízia Bratislava | Tvorba web stránok

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam