Cibuľovitá liečivá bylinka s jemnou cesnakovou chuťou sa radí medzi takzvané jarné efemeroidy – teda rastliny, které rýchlo vyrostú skoro na začiatku jari, keď eště stromy nemajú listy, ale tiež skoro odumrú. Preto si čerstvých listov medvedieho cesnaku môžete užívať len pár dní v roku . Obvykle od konca marca do mája, přičom na konci posledného jarného mesiaca začína kvitnúť a ztráca svoju výraznú chuť a vôňu. V Bratislave ho nájdete napríklad v Petržalke za dostihovou dráhou, v lesíkoch pri Draždiaku či na Devínskej Kobyle.
Zdielajte na sociálnych sieťach
Všetky videá nájdete aj na našom YT kanáli:TV Bratislava
Na fungovanie našej webovej stránky používame nevyhnutné cookies (essential cookies) umožňujúce realizovať základné funkcionality webovej stránky. Tieto cookies môžete zakázať zmenou nastavení Vášho internetového prehliadača, čo však môže ovplyvniť fungovanie webovej stránky. Radi by sme tiež využívali dobrovoľné cookies (non-essential), ktoré nám pomôžu zlepšiť fungovanie našej webovej stránky. Pre ich povolenie, prosím, odkliknite súhlas.
Súbory cookie používame na zabezpečenie základných funkcií stránky a na zlepšenie vášho používateľského zážitku. Svoj súhlas pre každú kategóriu môžete kedykoľvek zmeniť.
Nevyhnutné cookies
Technické súbory cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie našej webovej stránky. Tieto sa využívajú najmä na uchovávanie Vašich produktov v košíku, zobrazovanie obľúbených výrobkov, nastavenie Vašich preferencií a nákupného procesu. Pre využívanie technických cookies nepožadujeme Váš súhlas, ale spracúvame ich na základe nášho oprávneného záujmu. Váš prehliadač môžete nastaviť tak, aby blokoval alebo Vás upozorňoval na takéto súbory. V takom prípade však nemusia niektoré časti našej webovej stránky správne fungovať.
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňujú meranie výkonu a počet návštev našej webovej stránky.
Marketingové cookies
Marketingové cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami na prispôsobenie zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli čo najzaujímavejšie.